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6월 7, 2018의 게시물 표시

홈메이드 독일음식: Sauerbraten

독일에서 지낸지 이제 7년을 넘겼지만 지금까지 집에서 만든 독일음식은 먹어본 적이 없는 것 같다. 레스토랑에서 사먹는 홈메이드 말고 진짜 집에 초대잗아서 만든 음식 말이다. 생각해보니 예전에 크리스마스에 초대를 받았을 때에서 항상 아시아 음식이나 다른 유럽 음식을 먹었었다. 생각해보니 한번도 없군. 갑자기 무슨 바람이 불어서 그런가 내 중국계미국인 친구가 독일 음식을 만든다고 한다. Sauerbraten 을 준비한다고 하는데 고기를 절이는데만 약 며칠간의 시간을 소요하였고 요리하는데에만 두시간을 소요한 희대의 작품이다.  아래는 그 결과물 사진이다. 내가 원래 사진을 잘 못찍어 그 정성과 맛을 다 담지 못한다는게 아쉬울 따름이다. 왼쪽의 Roteskohl도 직접 만들었단다. 위에 빵 빼고는 다 직접 만들었다니 맛이 없을 수가 없다 ㅋㅋ 하지만 나는 이 친구의 중국음식이 더 끌린다 ㅎㅎ 미안. 소스는 정말 맛있었고 고기도 부드러웠다.

Sweet and saulty Okonomiyaki: Konamon

The first foreign country I visited was Japan. My first experience of the travel outside of my country was not able to explain with only frlew words. I never used an airplane before and I talked with a foreigner for the first time in my life. I was able to eat popular Japanese foods which I saw at the television shows. All my new experience of the new foods were fantastic. At that time, I felt that overall japanese dishes were a bit more sweet than korean food. I liked this sweet and salty taste very much.  I was in Osaka 3 years ago to see my friend at there. As I remember, it was the last time I ate takoyaki and okonomiyaki. I did not know that the okonomiyaki speacilized restaurant exists in Frankfurt. I am not sure whether this restaurant is recently opened or already existed for a long time, but the interior of the restaurant looked quite new.  The taste of most foods in this restaurant was great. And the price was a bit less than other Japanese restaurants in Frankfu